2015-11-21, avslutning!

07.00-11.00 Uno, Ulf och Bo
Mulet. Någon glugg i molntäcket. Svag till måttlig NNE vind. 0 vid nätuppsättningen och +2 under märkningen.
 
Det är alltid svårt med känslorna att avsluta säsongen. Idag hade Uno köpt konserverade gifflar till fikat. Smakade bra med nykokt kaffe till, i den lite småsnåla nordanvinden. Vi kunde konstatera att det är drygt 7 månader kvar till nästa säsongstart. Vi räknar ner! Detta är den senaste säsongsavslutningen någonsin, sedan starten 1996. Det var ju förra helgens fågeltillgång som triggade oss att köra denna helg också. Lön för mödan? Jaa! En ny märkart vid Bingsmarken.
 
En ung fjällvråk slog mot ett byte, bara 30 meter från märkarbordet. Snabbt var vi framme och fågeln hängde i en klo (!). Vacker!
 
 
 
I morgon samlas alla ringmärkare i Bingsmarken för gemensam middag på restaurang i Skurup. Många har varit inblandade i år, men kärntruppen har främst bestått av Uno, Ulf och Bo. Här Ulf och Uno:
Kallt? Nä, vi satt i lä, faktiskt.
 
Dagens fångst:

Fjällvråk 1
Gärdsmyg 8
Järnsparv 3
Rödhake 4
Koltrast 5
Taltrast 1
Kungsfågel 1
Blåmes 3
Grönsiska 6
Gråsiska 62
Sävsparv 1
----------------------------------------------------------------------
Summa 95. Hösten 2015: 11 353

En sammanställning av hösten 2015 kommer inom kort att läggas på blogg och hemsida. 2015 är den 3:e bästa säsongen i Bingsmarken sedan starten 1996. Över 150 000 fåglar är nu märkta och återfynden rasar in. Ett trevligt fynd som ramlade in i veckan var en kungsfågel som vi tog ifjol höstas. Den kontrollerades i Rybachiy, Ryssland i våras. Sådant triggar!!!

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0